Evenimente AGERPRES

19.05
2014

AGERPRES și Universitatea ''Danubius'' din Galați lansează proiectul ReStart

Agenția Națională de Presă AGERPRES și Universitatea ''Danubius'' din Galați au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței Internaționale ''Integrare Europeană. Realități și Perspective (EIRP 2014)'', un parteneriat prin care a fost lansat proiectul ReStart.
 
Acesta presupune implicarea studenților în munca practică de jurnalist, fie că este vorba despre redactarea unei știri de presă sau despre realizarea unui material video.
 
Lansarea proiectului ReStart a fost prezentată în deschiderea Conferinței EIRP 2014 de către Alexandru Giboi, director general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, și Cristi Godinac, președinte al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind, organizație afiliată Federației Europene a Jurnaliștilor.
 
''Avem un parteneriat foarte important cu Universitatea 'Danubius': ReStart. Presa din România are nevoie de tineri bine pregătiți în spiritul unui jurnalism de calitate pentru ca, pe viitor, publicul să aibă informații corecte și nedistorsionate'', a declarat Alexandru Giboi.
 
În cadrul aceleiași conferințe, rectorul Universității ''Danubius'', Andy Pușcă, i-a acordat directorului general al AGERPRES o diplomă pentru promovarea unui jurnalism de calitate în lume, la aniversarea celor 125 de ani de activitate a Agenției Naționale de Presă.
 
Prezent la eveniment, Cristi Godinac, președintele Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind și Ombudsman al AGERPRES, a adăugat faptul că de proiectul ReStart ar trebui să se bucure toți studenții de profil din țară, rolul său fiind acela de a dezvolta capacitățile acestora de a se adapta mai ușor profesiei de jurnalist și de a oferi consumatorilor de media materiale de presă obiective și calitative.
 
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații.
 
Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât și fluxul documentare.

Citește și

23.11
2015

Fotografiile AGERPRES expuse la OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015

Cele mai bune fotografii realizate în perioada iulie 2014 – august 2015 de fotografii Agenției Naționale de Presă AGERPRES au fost expuse în cadrul „OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015”, expoziție organizată la sediul agenției de presă sud-coreene Yonhap, la Seul, în perioada 15-18 noiembrie 2015.

22.10
2015

Directorul general al AGERPRES s-a întâlnit cu ambasadorul României la ONU şi cu secretarul general adjunct al ONU

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, alături de Ion Jinga, ambasador plenipotenţiar al României la ONU, au avut o întrevedere cu Jan Eliasson, secretarul general adjunct al ONU, joi, 22 octombrie, la sediul ONU din New York.

5.10
2015

Directorul general al AGERPRES a participat la cea de-a XXIV-a Adunare Generală a Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE)

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat, în perioada 1-3 octombrie, la cea de-a XXIV-a Adunare Generală a ABNA-SE și la Conferinţa cu tema „A 20-a aniversare a ABNA-SE – Provocări şi oportunităţi”, atât în calitate de reprezentant al AGERPRES, cât şi de secretar general al Asociației.

25.09
2015

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, ales în conducerea Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA)

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales membru al consiliului de conducere al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA), în cadrul Adunării Generale desfășurate la Geneva, Elveția. Conducerea EANA este alcătuită din: preşedinte, ales pentru doi ani, secretarul general şi alți trei membri, cu un mandat de trei ani.

21.08
2015

Alexandru Giboi, director general al AGERPRES, a participat la evenimentul de lansare a volumului „Scânteia de la Praga”, scris de Andrei Tinu

Andrei Tinu a lansat pe 21 august 2015, la Sala de Marmură a Casei Presei, volumul „Scânteia de la Praga”, o prelucrare a tezei sale de doctorat, coordonată de profesorul Mihai Retegan.

27.06
2015

Agențiile de presă în secolul al XXI-lea - Respectarea drepturilor de autor este cheia spre evoluție în media

Agenția Națională de Presă AGERPRES a organizat conferința internațională cu titlul „Agențiile de presă în secolul al XXI-lea - Respectarea drepturilor de autor este cheia spre evoluție în media”, ce a avut loc la 26 iunie 2015 la București.

19.12
2014

AGERPRES a primit Diploma Distincţia Culturală din partea Academiei Române

Directorului general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru GIBOI, i-a fost înmânată Diploma Distincția Culturală din partea Academiei Române, de către Preşedintele acesteia, Academicianul Ionel Valentin VLAD. Momentul a avut loc în debutul festivității decernării...

18.12
2014

AGERPRES a lansat e-book-ul „Evoluţie după Revoluţie”

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat primul său e-book numit „Evoluţie după Revoluţie”. Cartea electronică cuprinde 125 de fotografii, alese din arhiva AGERPRES, fotografii care vorbesc despre Revoluţia din 1989, dar care surprind şi etape ale evoluţiei ulterioare, peisaje extraordinare din ţară, cadre din Bucureşti, figuri emblematice, dar şi momente importante din lumea sportului.

17.12
2014

Alexandru Giboi a primit placheta MAE în semn de distincție pentru cei 125 de ani ai AGERPRES în slujba interesului public și pentru sprijinul acordat promovării diplomației românești

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a primit din partea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, placheta MAE în semn de apreciere pentru cei 125 de ani ai Agenției Naționale de Presă Agerpres în slujba interesului public și pentru sprijinul...

25.11
2014

Directorul general al AGERPRES - membru al board-ului BSANNA

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales membru al board-ului BSANNA - Asociația Agențiilor Naționale de Presă din zona Mării Negre.

14.11
2014

Directorul general al AGERPRES, ales secretar general al ABNA-SE

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales în funcția de secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani și Sud-Estul Europei (ABNA-SE). Alegerile s-au desfășurat în cadrul Adunării Generale a asociației care a avut loc la Durres...

29.09
2014

125 de ani de AGERPRES sărbătoriți la Palatul Elisabeta

Agenția Națională de Presă AGERPRES, prima agenție de presă din România, împlineşte anul acesta 125 de ani de la înființare. Cu această ocazie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au invitat toată echipa AGERPRES la Palatul Elisabeta, la Seara Palatului Elisabeta dedicată AGERPRES.

9.09
2014

AGERPRES a sărbătorit 125 de ani alături de partenerii săi externi

Agenția Națională de Presă AGERPRES a împlinit anul acesta 125 de ani de la înfiinţare, marcând aniversarea printr-un eveniment ce a reunit conducerile a peste 25 de agenţii de presă din întreaga lume.

1.09
2014

AGERPRES lansează proiectul editorial „ORAȘUL MEU, BUCUREŞTI”

Agenția Națională de Presă AGERPRES va difuza, pe parcursul lunii septembrie, interviuri cu personalități bucureștene în cadrul proiectului „ORAȘUL MEU, BUCUREȘTI". Seria de interviuri este realizată în contextul împlinirii a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei.

10.07
2014

AGERPRES şi Fundaţia Thomson Reuters organizează cursul „Social Media şi Jurnalismul Digital” pentru jurnaliştii ABNA-SE

AGERPRES şi Fundaţia Thomson Reuters continuă, în perioada 14 – 17 iulie 2014, seria cursurilor cu modulul „Social Media şi Jurnalismul Digital”, în Thessaloniki, Grecia.

26.06
2014

AGERPRES a lansat secţiunea online ”Români la Mongol Rally”

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat secţiunea dedicată proiectului editorial ”Români la Mongol Rally”, realizat în parteneriat cu echipele Dracula Khan, Ralioţii şi Mămăliga Worriors, care reprezintă România şi Republica Moldova la cel mai important raliu caritabil...

25.06
2014

AGERPRES a lansat proiectul “UPDATE ROMÂNIA”

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat proiectul editorial ”UPDATE ROMANIA”, realizat în parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate.   La începutul fiecărei săptămâni, prin intermediul fluxului de ştiri al AGERPRES şi al site-ului public: http...

5.06
2014

AGERPRES are corespondent de presă la Roma

Agenția Națională de Presă AGERPRES are din această săptămână corespondent extern de presă și la Roma, Italia, în baza unui acord de parteneriat încheiat recent cu publicația "Emigrantul".   "Unul dintre obiectivele pe care le-am stabilit în acest an este...

29.04
2014

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, ambasador onorific al proiectului ''Te iubește mama!''

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a devenit ambasadorul onorific al proiectului ''Te iubește mama!'' inițiat de Asociația Femeilor Românce din Italia (ADRI). "Sunt onorat să accept propunerea făcută de Asociația Femeilor Românce din Italia, aceea de a fi ambasador onorific...

26.03
2014

AGERPRES, decorată de Casa Regală a României

Agenția Națională de Presă AGERPRES a fost decorată de Casa Regală a României, cu distincția "Nihil Sine Deo", cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înființarea instituției. Decorația a fost înmânată de către Principesa Margareta, în numele Majestății...

17.03
2014

Curs AGERPRES - REUTERS pe tema "Jurnalism de investigație - evaziunea fiscală"

Agenția Națională de Presă AGERPRES și Fundația Thomson Reuters derulează cursul pe tema ''Jurnalism de investigație - evaziunea fiscală'', susținut de doi experimentați jurnaliști britanici - Keith Stafford și Andrew Gray. Cei doi traineri ai prestigioasei agenții de presă REUTERS vor împărtăși...

4.03
2014

AGERPRES a încheiat un acord de parteneriat cu Casa belgo-română Arthis din Bruxelles

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Agenția Națională de Presă AGERPRES și Casa belgo-română Arthis au semnat, la Bruxelles, un acord de parteneriat având ca principal obiectiv promovarea reciprocă a imaginii celor două instituții. Președintele Arthis, Liviu Hopârtean...

17.01
2014

Agenția Națională de Presă AGERPRES și-a lansat aplicația pentru mobil și tabletă

Agenția Națională de Presă AGERPRES și-a lansat oficial, pe 11 februarie, aplicația pentru mobil și tabletă. Aplicația este disponibilă pentru download gratuit, în App Store și Google Play, pentru telefoane și tablete, și le oferă utilizatorilor acces la cele mai importante știri în timp...

15.01
2014

AGERPRES lansează din 15 ianuarie Fluxul Documentare

Acest flux este menit să pună în valoare bogatul fond arhivistic — știri și fotografii — pe care îl deține AGERPRES, care anul acesta împlinește 125 de ani de la înființare.   PUBLICITATEÎn același timp, fluxul va cuprinde materiale de background, cronologii...