Istoricul AGERPRES

Agenția Națională de Presă AGERPRES este prima agenție de presă din România. Instituția s-a numit, de-a lungul vremii, Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română, Agenția Telegrafică Română "Orient-Radio" - RADOR, Agenția Română de Presă - AGERPRES, Agenția Națională de Presă ROMPRES și, din 2008, Agenția Națională de Presă AGERPRES.

2016

AGERPRES a lansat proiectul editorial "România Colorată"

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat la începutul lunii februarie 2016 proiectul editorial "România Colorată", ce va prezenta cititorilor săi o Românie expresivă, bogată în imagini, adesea trecute cu vederea, într-un peisaj dominat de nonculori.

2016

AGERPRES devine distribuitor de fotografie al Associated Press

Agenția Națională de Presă AGERPRES devine, începând cu luna ianuarie, distribuitor de fotografie al Associated Press (AP), având dreptul de revânzare a fotografiilor către toate publicațiile din România.

2016

Jurnalist AGERPRES, distins cu "Diploma de excelență 2015" de Asociația "Răsăritul Românesc" din Chișinău

Corespondentul AGERPRES din județul Harghita, Gina Ștefan, a primit Diploma de excelență 2015 din partea Asociației ''Răsăritul Românesc'' din Chișinău.

Evenimente AGERPRES

De-a lungul timpului, AGERPRES a trecut prin diferite etape de dezvoltare şi momente cheie. Din septembrie 2013, când a avut loc rebrandingul, agenția a devenit și mai vizibilă, implicându-se în diverse proiecte noi, participând și organizând evenimente, lansând noi fluxuri și secțiuni dedicate. Mai multe informaţii despre evenimentele AGERPRES puteţi citi mai jos.

23.11
2015

Fotografiile AGERPRES expuse la OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015

Cele mai bune fotografii realizate în perioada iulie 2014 – august 2015 de fotografii Agenției Naționale de Presă AGERPRES au fost expuse în cadrul „OANA-Yonhap Press Photo Exhibition 2015”, expoziție organizată la sediul agenției de presă sud-coreene Yonhap, la Seul, în perioada 15-18 noiembrie 2015.

CITEŞTE MAI MULT

22.10
2015

Directorul general al AGERPRES s-a întâlnit cu ambasadorul României la ONU şi cu secretarul general adjunct al ONU

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, alături de Ion Jinga, ambasador plenipotenţiar al României la ONU, au avut o întrevedere cu Jan Eliasson, secretarul general adjunct al ONU, joi, 22 octombrie, la sediul ONU din New York.

CITEŞTE MAI MULT

5.10
2015

Directorul general al AGERPRES a participat la cea de-a XXIV-a Adunare Generală a Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE)

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat, în perioada 1-3 octombrie, la cea de-a XXIV-a Adunare Generală a ABNA-SE și la Conferinţa cu tema „A 20-a aniversare a ABNA-SE – Provocări şi oportunităţi”, atât în calitate de reprezentant al AGERPRES, cât şi de secretar general al Asociației.

CITEŞTE MAI MULT